Billig flyttfirma – finns det?

Är du i flyttartagen? Kanske är det inte första gången du flyttar och tänker att denna gång måste jag anlita någon som hjälper mig. Denna gång ska jag undvika att skada min rygg eller undvika att slita ut min bekantskapskrets för att hjälpa mig att flytta mina tunga möbler. Den här gången ska jag anlita en professionell flyttfirma. Men finns det en billig flyttfirma? Är det ekonomiskt försvarsbart med en billig flyttfirma? Att flytta kräver antingen mycket tid eller pengar – och ibland både och. När du försöker balansera kostnad och bekvämlighet, kanske du undrar om det är värt det att anlita professionella flyttare. Vi hjälper dig i denna artikel.

Är flyttfirma värda priset?

Frågan om professionella flyttare är värda priset har inget entydigt svar. Om du planerar en relativt liten lokal flytt kanske du inte behöver eller vill ha professionell hjälp. Men om du ska flytta för ett nytt jobb eller har ett stort hus att flytta, kanske du saknar både tid eller energi att ta itu med processen själv och då är en billig flyttfirma ditt bästa alternativ. Det finns en mängd fördelar som du måste överväga. Att anlita professionella flyttare är det dyraste sättet att flytta, men det har flera övertygande fördelar.

Flyttfirman hanterar tunga lyft

När du anlitar en flyttfirma med full service kan du luta dig tillbaka och koppla av medan proffs lastar på och lastar ur dina packade ägodelar. Detta är ett mycket enklare och säkrare tillvägagångssätt än att bära lådor och möbler upp och ner för trappor på egen hand, även med hjälp av vänner och familjemedlemmar. Att låta proffs sköta lastning och lossning är särskilt tilltalande om trappor eller långa bärsträckor är inblandade.

Flyttfirman erbjuder försäkring

Flyttfirman har försäkringar, både för deras arbetare men inte minst för de grejor som de ska flytta, dvs dina ägodelar. Hur det än kommer att gå till är en flytt ett riskmoment när det gäller att ta hand om dina saker. Att låta proffs sköta den detaljen, med försäkringar i botten, kan vara det bästa ekonomiska beslut du tagit.

Flyttare har erfarenhet och utrustning

Föremål som är ömtåliga, skrymmande eller tunga är utmanande för husägare att flytta på egen hand. Även om du kan hyra en flyttbil, lyftband och annan specialutrustning, kommer kostnaderna att öka – och du kommer fortfarande inte att ha samma expertis som en professionell flytt. En professionell flyttfirma har verktygen och kunskapen för att säkert packa, lasta och transportera dina ömtåligaste tillhörigheter, såsom instrument och konstverk.

Flyttare ger vägledning och bekvämlighet

Fullserviceflyttare kan hantera mer än bara lastning, lossning och transport. De kan också packa och packa upp dina tillhörigheter, montera möbler, installera apparater, transportera ditt fordon och städa. De flesta företag tilldelar också en dedikerad flyttsamordnare till varje flytt. Den här personen kommer att vara tillgänglig för att svara på dina frågor, ge råd och hjälpa till att koordinera din flytt.

Du bestämmer själv

Du kan jämföra flyttofferter och få en uppskattning av totalkostnaden. I slutändan – du bestämmer om du vill ta kostnaden eller fråga vänner!